In een eerdere blog vertelden we over de verschillende soorten PVC en de voordelen van een PVC vloer. Met name de verschillende technieken van leggen en het aantal lagen zorgt voor verschil. Welke soort het beste in uw woning past? Daar komt u na het lezen van deze blog achter! Mocht u toch nog vragen hebben? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. Mario’s Vloeren zorgt altijd voor professioneel en passend advies.

PVC Vloeren

Dryback PVC vloeren

De dryback vloer bestaat uit stroken of tegelvormige delen PVC die flexibel zijn. Dryback PVC vloeren worden direct verlijmd op een egale ondergrond. De ondervloer moet dus werkingsvrij en glad zijn. Wanneer een dryback PVC vloer wordt geplaatst op een houten ondergrond gaat de vloer namelijk werken en ontstaan er scheuren. Dit wilt u uiteraard voorkomen.

Doordat de dryback PVC vloeren zo dun zijn, kan deze vloer uitstekend gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. De warmte komt namelijk gemakkelijk door de vloer heen. Door het flexibele en soepele materiaal wordt ook de akoestiek in de ruimte verbeterd. Dryback is supersterk en wordt in de praktijk nauwelijks vervangen. Deze vloer is dus ook nog eens een duurzame keuze!

PVC klik

PVC klik vloeren hoeven in tegenstelling tot dryback vloeren niet verlijmd te worden. PVC klik is een kliksysteem dat los gelegd kan worden op een ondervloer. PVC klik heeft geen speciaal materiaal nodig om gelegd te worden. PVC klik is zowel geschikt voor een betonnen ondergrond als een houten basisvloer. De vloer ligt los op de ondergrond en is dus ook gemakkelijk mee te nemen als u gaat verhuizen.

HDF klik

HDF klik wordt met dezelfde techniek als PVC klik gelegd. De toplaag bestaat uit PVC en de onderlaag van HDF. HDF staat voor ‘High Density Fibre Board’, ook wel een vezelplaat met hoge dichtheid. De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. HDF wordt in veel gevallen gebruikt als drager voor de toplaag van PVC. Een voordeel hiervan is dat het gewicht ten opzichte van andere vloeren zorgt voor een hogere geluidsdemping. Daarnaast beschikt HDF ook over verbeterde vochtwerende eigenschappen.

Mario’s Vloeren Den Bosch

Er zijn veel voordelen die u in huis kunt halen met een PVC vloer. Kom langs in de showroom om onze uitgebreide collectie PVC vloeren te bekijken. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Contact