Waar voorheen veel werd gekozen voor een houten vloer, kiezen mensen tegenwoordig steeds vaker voor een PVC vloer. PVC vloeren zijn ijzersterke, onderhoudsvriendelijke kunststof vloeren die bijna niet meer te onderscheiden zijn van echte houten vloeren.

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn populair!

Een aantal jaar geleden kwamen de eerste PVC vloeren op de markt. In eerste instantie werden ze vooral toegepast in projecten, maar tegenwoordig zijn deze vloeren niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Waar vroeger veel werd gekozen voor een houten vloer, kiezen mensen tegenwoordig steeds vaker voor een PVC vloer.

Voordelen PVC vloer

PVC vloeren zijn een prima alternatief voor laminaat-, parket- en natuursteenvloeren. Dankzij de verschillende lagen en de nieuwe technieken zijn deze vloeren bijna niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Er zitten nog een aantal andere voordelen aan PVC vloeren:

Onderhoudsvriendelijk

Waar hout veel onderhoud nodig heeft, is een PVC vloer juist heel onderhoudsvriendelijk. Vanwege het gladde oppervlak kan deze vloer goed schoongehouden worden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is al genoeg.

IJzersterk

PVC vloeren zijn ontzettend sterk en gaan met goed onderhoud langer mee dan laminaat- en vinylvloeren. Door de goede slijtlaag kunnen ze jarenlang mee terwijl ze nauwelijks krassen of indrukken vertonen.

Geschikt voor vloerverwarming

Ook vloerverwarming wordt steeds populairder. Gelukkig kunnen PVC vloeren en vloerverwarming goed met elkaar gecombineerd worden.

Geluiddempend

PVC vloeren staan alom bekend vanwege de geluiddempende werking. Dit is ideaal voor tussenwoningen en voor appartementen waar er gedacht moet worden aan geluidsdemping.

Makkelijk vervangbaar

Beschadigingen zijn niet altijd te voorkomen. Gelukkig kunnen beschadigde vloerdelen vervangen worden door nieuwe vloerdelen.

Soorten PVC Vloeren

Mario’s vloeren heeft verschillende soorten PVC vloeren:

Dryback PVC vloeren

De dryback vloer bestaat uit stroken of tegelvormige delen PVC die flexibel zijn. Dryback PVC vloeren zijn erg dun, daardoor kan deze vloer uitstekend gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. De warmte komt namelijk gemakkelijk door de vloer heen. Door het flexibele en soepele materiaal wordt ook de akoestiek in de ruimte verbeterd. Dryback is supersterk en wordt in de praktijk nauwelijks vervangen. Deze vloer is dus ook nog eens een duurzame keuze! Het leggen van een dryback vloer is specialistisch werk, daarom raden wij aan om deze soort vloer door een professional te laten leggen.

PVC klik

PVC klik is een kliksysteem dat los gelegd wordt op een ondervloer. Deze vloer hoeft dus niet verlijmd te worden en er is ook geen speciaal materiaal nodig om deze vloer te leggen. Daarom is de vloer gemakkelijk zelf te leggen. Als u van plan bent om in de toekomst te verhuizen, kunt u deze vloer gewoon meenemen. PVC klik is zowel geschikt voor een betonnen ondergrond als een houten basisvloer.

HDF klik

HDF klik wordt met dezelfde techniek als PVC klik gelegd. Ook deze vloer is dus gemakkelijk zelf te leggen en te demonteren. De toplaag van deze vloer bestaat uit PVC en de onderlaag van HDF. HDF staat voor ‘High Density Fibre Board’, een vezelplaat met hoge dichtheid. De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. HDF wordt in veel gevallen gebruikt als drager voor de toplaag van PVC. Een voordeel hiervan is dat het gewicht ten opzichte van andere vloeren zorgt voor een hogere geluidsdemping. Daarnaast beschikt HDF ook over verbeterde vochtwerende eigenschappen.

Kom langs in onze showroom voor de mooiste PVC vloeren!

Het uitzoeken van de beste PVC vloer is een lastige keuze. Kom daarom langs in onze showroom in Den Bosch om alle type PVC vloeren van dichtbij te bekijken. Onze specialisten staan klaar om u te voorzien van deskundig advies.

Contact