Mario’s Vloeren

ONDERHOUD VLOEREN

Elke vloer heeft onderhoud nodig. Om een groot deel van het dagelijkse vuil te voorkomen, adviseren wij een schoonloopmat. Plaats deze bij al uw deuren en het halve werk is al gedaan.

Mario’s Vloeren

Onderhoud tapijtvloeren

Wanneer u een tapijtvloer van Mario’s vloeren heeft aangeschaft wilt u hier zo lang mogelijk van genieten. Tapijt regelmatig stofzuigen is belangrijk om stof en vuil uit de vloerbedekking te verwijderen. Bovendien komt het garen weer mooi rechtop te staan. Naast dagelijks onderhoud adviseren we zo nu en dan een “grote beurt”. Hoe vaak dit nodig is hangt af van het gebruik, meestal voldoet eens in de 2 tot 3 jaar. Laat deze reiniging bij voorkeur over aan een expert.

Onderhoud tapijtvloeren

Vlekken verwijderen, hoe sneller hoe beter

Modder en nat zand kunt u het best eerst laten opdrogen voordat u het tapijt gaat stofzuigen. Gaat de vlek niet weg met stofzuigen? Probeer het dan te verwijderen met een lepel, of door te deppen met wit keukenrol of een witte handdoek. Leg deze daarna op de vlek en laat hem liggen tot hij droog is. Door het verdampen trekt de vlek in de handdoek. Dit kunt u eventueel een keer herhalen. Daarna het tapijt aan de lucht laten drogen en vervolgens stofzuigen. Wanneer de vlek er met water niet uitgaat kunt u een tapijtreiniger gebruiken. Mario’s Vloeren adviseert James reinigers voor veilige vlekverwijdering. Goed onderhoud verlengt de levensduur van tapijt. Verkeerd onderhoud kan tapijt onherstelbaar beschadigen.

Mario’s Vloeren

Onderhoud PVC vloeren

De PVC vloeren van Mario’s Vloeren hebben een hoge, duurzame kwaliteit en mooie uitstraling. Om de vloer mooi te houden is het raadzaam de vloer op de juiste wijze te reinigen. Verwijder meerdere keren per week (indien nodig dagelijks) zand en stof van uw vloer met een stofzuiger of stofwisser. Zand is de grootste veroorzaker van schade op elke vorm van vloerbedekking, er kunnen krassen of strepen ontstaan.

Dweil uw vloer naar behoefte, maar minstens eens in de 1 à 2 weken. Vaker mag natuurlijk ook, dit kan geen kwaad bij gebruik van de juiste reinigingsmiddelen. Voor het beste resultaat adviseren wij de producten van James. De James Vinyl & PVC reiniger Schoon & Snel droog hebben wij op voorraad bij ons in de winkel.

Onderhoud vloeren

Scratch no More

Scratch no More ontwikkelt en produceert hoogwaardige vloerbeschermingsproducten die beschadiging van uw vloer voorkomen. Krassen van stoelen-, tafelpoten en andere meubels zijn verleden tijd. In het assortiment van Scratch no More zijn complete vloerbeschermingssystemen voor vrijwel alle soorten meubels te vinden. Wilt u geen krassen meer op uw vloer? Kies dan voor Scratch no More te verkrijgen bij Mario’s Vloeren!

mariosvloeren.scratchnomore.nl
Mario’s Vloeren

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is in uw huis? Bezoek onze showroom! Wij helpen u graag met een passend advies.

Naar contact