Behang is weer helemaal terug van weggeweest. Van kleurrijke dessins tot behang met een voelbare textuur: bij Mario’s Vloeren vindt u altijd wat u zoekt. Door te kiezen voor behang op de wanden, krijgt uw woning een unieke en warme uitstraling. Hulp nodig bij het kiezen van het juiste behang? We geven u graag 4 tips!

4 tips voor het kiezen van het juiste behang

1.     Houd rekening met de ruimte en wanden

De eerste stap is bepalen waar u behang wilt hebben. In welke ruimte en op welke muren het behang komt te hangen heeft veel invloed op het ruimtelijke effect. Houd ook rekening met de meubels en eventuele wanddecoratie. Komen er bijvoorbeeld veel meubels voor de wand te staan? Overweeg dan om een behang te kiezen die wat rustiger is. Een complete wand met fotobehang zal hier minder goed tot zijn recht komen. Is de ruimte juist heel rustig en wil je dat de muur eruit spat? Dan is een print of behang met veel structuur juist een geweldige eyecatcher!

2.     Bepaal de kleur(en) of print

Er zijn talloze soorten behang. Het kiezen van het juiste behang is dan ook niet makkelijk. Het is goed om vooraf alvast na te denken over de kleur of print die u wilt. Gaat het om een grote wand? Dan is het belangrijk dat de print niet te klein is omdat het dan te vaak terugkomt en druk oogt. Grote afbeeldingen komen beter tot zijn recht. Is het een kleinere wand? Dan is het misschien juist leuk om te kiezen voor een drukkere print of opvallende kleur. Maak vooraf een moodboard met kleuren en printen die goed passen in het interieur. Twijfelt u toch nog? Dan is het altijd mogelijk om een staal van het behang te ontvangen om thuis rustig te kijken of het past bij uw interieur. Wel zo fijn!

3.     Durf te combineren

Durf vooral ook te combineren met verschillende stijlen en kleuren. Vindt u het lastig om te bepalen welk behang goed gecombineerd kan worden? Kijk dan eens naar het behang van een specifieke collectie. Vaak is behang uit een collectie zo ontworpen dat het heel goed gecombineerd kan worden met elkaar. Natuurlijk kunt u ook bij Mario’s Vloeren terecht voor advies op maat. Wij kijken graag met u mee naar mooie combinaties.

4.     Bekijk de stalen of samples thuis

Het lichtinval is in ieder huis anders. Daarom is het altijd een goed idee om stalen of samples mee naar huis te nemen om te kijken hoe het behang er in uw huis uit ziet. Dat geeft u ook de mogelijkheid om bij twijfel een weloverwogen keuze te maken.

4 tips voor het kiezen van het juiste behang

Behang bij Mario’s vloeren in Berlicum

Bent u op zoek naar behang en wilt u deskundig advies? Kom dan langs in onze showroom in Berlicum! Wij hebben een uitgebreid assortiment behang van merken als Origin, KEK, Dutch Wallcoverings en AS Creation. We ontvangen u graag van dinsdag t/m zaterdag. Ook op afspraak bent u van harte welkom. We laten u graag onze uitgebreide collectie zien onder het genot van een kop koffie.

Maak een afspraak